Mökki mantereella. joukionsalmi, parikkala.

Kalastajan kiintopiste, etätyöntekijän maisemakonttori, pariskunnan pakopaikka vai jotain muuta?

Parikkalan Joukionsalmessa pieni, persoonallinen saunamökki. Aurinkoiselta tontilta on upeat näkymät kalaisalle ja kirkasvetiselle Simpelejärvelle. Ranta on loivasti viettävää kovaa hiekkapohjaa. Tontilla (0,29 ha) on mökin (n. 25 m² + 7 m² lasitettu terassi) lisäksi puukuuri/ulko-wc (6 m²)  ja varastorakennus (15 m²). Mökki on sähköistetty. Sähköpatterien lisäksi lämmönlähteenä kamiina. Sähköt vedetty myös ulkorakennuksiin. Mökki on ikäänsä nähden (rakennusvuosi n.1976–78) napakassa kunnossa.

Terassin lasitus, ulkomaalaus ja sisäpintojen uudistus saunaa lukuunottamatta on tehty kesällä 2020. Pientä viimeistelyä ja siistimistä suoritetaan vielä kevään -21 aikana. Kunnostustoimenpiteet ja -ratkaisut on tehty sillä ajatuksella, että tontille tulee erillinen saunarakennus ja nykyinen sauna muutetaan esimerkiksi keittiöksi, nukkumasopeksi tai varastoksi.

Ulkorakennuksessa on 1990-luvulla tehty makuusoppi kevyellä lisäerityksellä ja sähköpatterilla. Ulkorakennus vaatii, etenkin ulkonäkösyistä, pientä remontointia.

Rinnetontille on helppo pääsy Kuutostieltä ja tontin läpi kulkeva tie pidetään aurattuna myös talvisin. Ylikasvuinen puusto on poistettu vuonna 2017 ja keväällä 2020 tontilla tehtiin sähköyhtiön toimesta maakaapelointitöitä joten tontti ei ulkonäön puolesta ole parhaimmillaan. Se on kuitenkin palaamassa hyvää vauhtia luonnontilaan peittäen esimerkiksi tiellä kulkevan mökkiliikenteen äänet.

Tontilla ei ole kaivoa. Saunan pesuvedet (ns. kantovedet) on johdettu rakennuksen vieressä olevaan betonirenkaiseen kivipesään. Tontin läpi kulkee vesiosuuskunnan vesi- ja viemäriverkosto, joka on liitetty Parikkalan kunnan verkostoon. Ulko-wc on standardien mukainen kompostoiva käymälä. Tontilla on rakennusoikeutta 250 m².

Hintapyyntö: 80 000 €.

Kuvaa ja videota

MöksäMöksäMöksäMöksäMöksäMöksäMöksäMöksäMöksä

SIJAINTI

Parikkalan keskustaan 9 km, Imatralle 58 km, Savonlinnaan 67 km, Patsaspuistoon 1,5 km

YHTEYSTIEDOT

Sari Kotivirta  ·  info@ihmekammari.fi  ·  puh. 040 742 1154